Bereiding:
1,5 kg kippen dij of kip filet in stukken snijden niet te klein en kruiden met een beetje zout en peper.
Twee uien fijn snijden ( mag ook in de keukenmachine) en bakken in pan met een theekopje olie tot ze glazig zijn.
Middel hoog vuur.
Doe nu de kip erbij en bak deze ook even mee hoeft niet bruin maar wel rondom gebakken.
Middel hoog vuur
Nu de volgende kruiden toevoegen:
-Gember redelijk groot stuk vers 5cm fijn raspen/snijden
-1 Sereh stengel vers
-Knoflook poeder een eetlepel
-Peper rood vers minmaal eentje fijn snijden (als je niet pittig wilt kan deze ook weg)
-1 Eetlepel gemalen pepers naturel Sambalmeisje
-4 blaadjes djeroek vers
-Pandangblad vers een half bosje( ik hou van pandang smaak dus ik doe vaak iets meer)
-Zout 4 thee lepels
-Klein beetje suiker 2 theelepels
-Theelepel koenjit
-2 eetlepels paprikapoeder
-3 tomaten in kleine stukjes
Dit alles even goed doorbakken en dan een blik kokosmelk en een bakje kokosmelk toevoegen ( 2 blikken mag ook)
Dit nu eerst laten op koken en dan een uurtje op zacht vuur sudderen.
Af en toe wel even roeren in de pan.
(Verwijderd de pandang, sereh en djeroek blaadjes uit de pan)
Succes en eet smakelijk