Het verhaal

In 2021 ben ik begonnen met een Instagram account genaamd Sambalmeisje. Vanaf dat moment begon mijn zoektocht van peper naar sambal. Wanneer ik in de keuken sambal maak, heb ik altijd een notitieboekje bij de hand. Ieder detail wordt opgeschreven: welke peper ik gebruik, de hoeveelheid laos, basterdsuiker, knoflookpoeder, enzovoorts. Bij iedere wijziging wordt er even geproefd. Het gaat niet alleen om de pittigheid; de smaak is ontzettend belangrijk. Sambal moet een aanvulling op een gerecht zijn.

Voor mij werd het zo vanzelfsprekend om sambal overal bij te eten zoals bij een broodje pindakaas, in mijn soep, een patatje en bij de borrelplank dus eigenlijk als delicatesse.
Ik kwam er al snel achter dat veel mensen denken dat sambal pittig is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Sambal gaat om de smaak, het moet een aanvulling zijn bij een gerecht.
Normaal zit sambal in het gerecht maar als je het uit een potje sambal pakt is het zelf te doseren, daarom heb ik smaken op de markt gebracht die voor iedereen toegankelijk zijn. De sambals zijn goed te vinden (onthouden) met een kleurcode en een makkelijke tekst!

Waarom sambal?

Het is ontstaan uit mijn liefde voor pittig eten, samen koken en genieten van eten. Door mijn Indische roots maakte ik al op jonge leeftijd kennis met de Indische en Indonesische keuken. Vooral sambal heeft mij in zijn greep. Ik hou van sambal. Hoe pittiger, hoe beter!

Midden-in coronatijd (2020-2021) bedacht ik om me verder te verdiepen in de wereld van sambal. Waar komt het vandaan? Hoe wordt het geteeld? Ik begon met het delen van mijn zoektocht en bezocht kwekerijen, toko’s en restaurants.

Sambalmeisje

Het is ontstaan uit mijn liefde voor pittig eten, samen koken en genieten van eten.

pepers

Sambalmeisje

Sambal is lekker voor het ontbijt, de lunch en bij de borrel!

Koningsvogel productie Sambalmeisje

Passie

Eerst maak ik diverse soorten sambals thuis, vervolgens worden personen uit mijn omgeving onderworpen aan de proeffase. Ditzelfde gebeurt bij mijn producent; dan zitten we met een stuk of zes mensen rondom de tafel. Een van hen is mijn vader Rob de Bruyn. Hij helpt mij met alles. Mijn vader heeft 35 jaar geleden een toko gehad aan de Steegoversloot, destijds de grootste Toko (de enige bezorgdienst) van Dordrecht.

Met Sambalmeisje hou ik de familietraditie in stand. Ik merk dat sambal minder bekend is onder mijn generatie. Mijn kennissen zagen sambal niet als delicatesse, maar nadat ik mijn sambal aan hen liet proeven waren ze enthousiast.

Missie

Mijn missie is om sambal populairder te maken onder jongeren. Het is mijn droom om verder te gaan dan Sambalmeisje, verder dan sambal. Ik ben van mening dat iedereen sambal kan leren eten. Daarnaast ben ik opgegroeid met sambal als delicatesse en daarom wil ik het graag een nieuw leven in blazen.

Sambalmeisje is ook in te huren als influencer. Voor prijzen kunt uw contact opnemen met ons.

Wat heeft Sambalmeisje gedaan?

  • Theater Interview Ricky Risolles.
  • Promoten van Hot Pepper King.
  • Verzorgen van Meet en Greets.
  • Presentaties en promotie video’s.