Sambalmeisje

Het is ontstaan uit mijn liefde voor pittig eten, samen koken en genieten van eten.

In 2021 ben ik begonnen met een Instagram account genaamd Sambalmeisje. Vanaf dat moment begon mijn zoektocht van peper naar sambal. Het gaat niet alleen om de pittigheid; de smaak is ontzettend belangrijk. Sambal moet een aanvulling op een gerecht zijn.

Voor mij werd het zo vanzelfsprekend om sambal overal bij te eten zoals bij een broodje pindakaas, in mijn soep, een patatje en bij de borrelplank dus eigenlijk als delicatesse.
Ik kwam er al snel achter dat veel mensen denken dat sambal pittig is, maar dat hoeft niet zo te zijn. Sambal gaat om de smaak, het moet een aanvulling zijn bij een gerecht.
Normaal zit sambal in het gerecht maar als je het uit een potje sambal pakt is het zelf te doseren, daarom heb ik smaken op de markt gebracht die voor iedereen toegankelijk zijn.
Sambal hoeft niet altijd pittig te zijn! Sambalmeisje
Sambalmeisje

I love to cook!

Passie

Eerst maak ik diverse soorten sambals thuis, vervolgens worden personen uit mijn omgeving onderworpen aan de proeffase. Ditzelfde gebeurt bij mijn producent; dan zitten we met een stuk of zes mensen rondom de tafel. Een van hen is mijn vader Rob de Bruyn. Hij helpt mij met alles. Mijn vader heeft 35 jaar geleden een toko gehad aan de Steegoversloot, destijds de grootste Toko (de enige bezorgdienst) van Dordrecht.

Het is ontstaan uit mijn liefde voor pittig eten, samen koken en genieten van eten. Door mijn Indische roots maakte ik al op jonge leeftijd kennis met de Indische en Indonesische keuken. Vooral sambal heeft mij in zijn greep. Ik hou van sambal. Hoe pittiger, hoe beter!

Met Sambalmeisje hou ik de familietraditie in stand. Ik merk dat sambal minder bekend is onder mijn generatie. Mijn kennissen zagen sambal niet als delicatesse, maar nadat ik mijn sambal aan hen liet proeven waren ze enthousiast.

Missie

Mijn missie is om sambal populairder te maken onder jongeren. Het is mijn droom om verder te gaan dan Sambalmeisje, verder dan sambal. Ik ben van mening dat iedereen sambal kan leren eten. Daarnaast ben ik opgegroeid met sambal als delicatesse en daarom wil ik het graag een nieuw leven in blazen.

Sambal is lekker voor bij het ontbijt, de lunch en bij de borrel! Gebruik jij het al als delicatesse? Sambalmeisje