Benodigdheden:
- 2x Spareribs
- 2 Eetlepels Olie
- 1 Eetlepel Knoflookpoeder (of 3 verse teentjes)
- 1 Eetlepel Gember poeder (of verse gember)
- Sap van 1 Citroen
- Half kopje ketjap manis
- 1 Eetlepel Sambalmeisje Sambal Zoet&Pittig
- 3 Eetlepels bruine suiker
- Peper en een snufje zout
- 1 liter water
Hoe maak je dit?
Kijk op de website naar het recept:
“Gestoofde varkensvlees in ketjap saus”
^ alleen doe bij dit recept extra twee eetlepels Sambalmeisje Zoet&Pittig sambal. De spareribs voor 1 uurtje koken op midden hoog vuur.
- Schep na een half uurtje wat vocht uit de pan en laat deze inkoken en voegt hierbij nog extra een eetlepel Sambalmeisje sambal Zoet&Pittig dit is om straks te glaceren met een kwast.
- De gekookte spareribs 1x Glaceren en plaats ze in de airfryer of oven op 200 graden min 5 minuten of natuurlijk op de BBQ 5 min tot er een lekker korstje op zit maar niet aanbranden!