Benodigdheden:

  • 2x Spareribs
  • 2 Eetlepels Olie
  • 1 Eetlepel Knoflookpoeder (of 3 verse teentjes)
  • 1 Eetlepel Gember poeder (of verse gember)
  • Sap van 1 Citroen
  • Half kopje ketjap manis
  • 1 Eetlepel Sambalmeisje Sambal Zoet&Pittig
  • 3 Eetlepels bruine suiker
  • Peper en een snufje zout
  • 1 liter water

Hoe maak je dit?
Kijk op de website naar het recept:
“Gestoofde varkensvlees in ketjap saus”

^ alleen doe bij dit recept extra twee eetlepels Sambalmeisje Zoet&Pittig sambal. De spareribs voor 1 uurtje koken op midden hoog vuur.

  • Schep na een half uurtje wat vocht uit de pan en laat deze inkoken en voegt hierbij nog extra een eetlepel Sambalmeisje sambal Zoet&Pittig dit is om straks te glaceren met een kwast.
  • De gekookte spareribs 1x Glaceren en plaats ze in de airfryer of oven op 200 graden min 5 minuten of natuurlijk op de BBQ 5 min tot er een lekker korstje op zit maar niet aanbranden!