Hoe maak je dit gerecht?
• Begin met het koken van 4 eieren.
• Pel de eieren en snij ze door de helft, vervolgens het ei geel verwijderen en in een schaaltje doen.
Hoe maak je de saus?
• Olie in de koekenpan en fruit daarin een fijn gesneden ui.
Doe hierin:
• Stukje Laos of twee thee lepels
• Een blaadje djeroek peroet
• Sereh vers of twee thee lepels
• Een stukje trassi
• Eetlepel Sambalmeisje sambal pittig
• Peteh boontjes 6 stuks, heel fijn snijden
• Half blikje kokosmelk
Doe dit even doorbakken.
• Vervolgens doe je bij het ei geel wat fijn gesneden Hollandse garnalen, daarna schep je wat van de saus tot je een saus met de juiste dikte hebt.
• Snijd gekookte garnalen in de lengte door de helft en bak ze heel even in een laagje olie.
• Vul de eieren en garneer deze met de gebakken garnaal.
Taaaada! En daar heb jij jouw zelfgemaakte gevulde eieren met garnalen in kokossaus! Dit is heerlijk als voorgerecht of als exclusieve borrelhapje! 🌶️