Sambalmeisje Hamburger 🍔
Wie houdt er niet van een goede hamburger? Deze Sambalmeisje Hamburger is eigenwijs pittig 🌶️ en geeft een twist aan het klassieke recept. Lekker sappig, vol van smaak en met een zelfgemaakte pittige saus: een burger om van te smullen!
Benodigdheden:
- 500 g half-om-half gehakt (of vega)
- Zout en peper
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel Sambalmeisje Gemalen Pepers Naturel 🌶️
- 2 eetlepels paneermeel
- Hamburgerbroodjes
- Kaasplakjes
- Sla
- Tomaat in schijfjes
Voor de saus:
- 1 theekopje tomatenketchup
- ½ theekopje ketjap manis
- ½ fijn gesneden ui
- 1 eetlepel Sambalmeisje Pittig 🌶️
Bereidingswijze:
- Meng het gehakt met zout, peper, eierdooier, paneermeel en Sambalmeisje Gemalen Pepers Naturel. Vorm hier gehaktballen van en druk deze plat tot ongeveer 2 cm dikte.
- Bak de burgers in een koekenpan met een beetje olie aan beide kanten bruin. Zet daarna het vuur laag, leg de deksel op de pan en bak nog enkele minuten door. Leg in de laatste minuut een plakje kaas op de burger.
- Snijd de broodjes open en beleg met sla. Leg de hamburger erop en voeg de saus en tomaat toe.
Resultaat: een sappige, pittige burger met een huisgemaakte saus: perfect voor een smakelijke lunch of diner.