Benodigdheden
 

  • 500 gr gehakt Vega of half om half
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 Eetlepel sambal van Sambalmeisje gemalen pepers naturel
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 theelepel komijn
  • Fijn gesneden platte peterselie
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Zout en peper

Hoe maak je de pittig saus?

  • 1 ui fijn gesneden
  • Half theekopje olie
  • 1 eetlepel Knoflookpoeder
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 1 eetlepel sambal gemalen pepers naturel
  • 1 glad rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • beetje suiker
  • Zout en peper
  • Wat peterselie op het laatst

Meng het gehakt goed door en de Vega kooks natuurlijk zonder het eitje

Draai van dit mengsel mooie balletjes en bak deze rustig bruin op een niet te hoog vuur.

In de tussen tijd in een ander pannetjes de pittige saus maken..

Als de balletjes mooi bruin zijn voeg de saus hier dan aantoe en laat deze samen een minuut of tien zachte doorkoken.

Deze snack kan koud of warm bij de borrelplank toegevoegd worden naast de kaas en worst met een mooie glas wijn.