Gekruide gehakt balletjes ingerold in vierkante deegvelletjes, gemaakt van bloem, ei en zout die door frituren luchtig & knapperig wordt.

Benodigdheden:
Half-om-half gehakt
Bos/ lente ui
Zout
Peper
Eitje
Deegvelletjes ( te kopen bij iedere Indonesische winkel)
Olie voor de frituurpan/ koekenpan

Bereiding:
– Gehakt mengen met zout, peper, fijn gesneden lente ui en een ei.
– Maak hier kleine gehakt balletjes van en rol deze in het deeg ( vierkant 15 cm) velletje.
– Sluit deze af met veegje water of een opgeklopte eitje.

Olie verwarmen in frituurpan of koekenpan:
Bak de snackjes goud bruin en even uitlekken op keukenpapier.

Heerlijk bij deze snacks natuurlijk mijn pindasaus of de pittige saus, die eind volgende maand bij veel van mijn verkooppunten te koop is.
(Voor de sauzen, zie recepten op website)

Geniet van deze gemakkelijk te bereiden snack.

Liefs Sambalmeisje