(Sudder gerecht kip met sperziebonen, aardappelen en ei)

Benodigdheden:
1 kg Kip filet
Klein zakje Boontjes
Klein zakje Kriel aardappelen
4 eieren hard gekookt
2 Uien
4 eetlepels Massala kruiden
2 Kruidnagels
2 thee lepels Knoflookpoeder
1/2 theelepel Notenmuskaat
1/4 theelepel Chinese Vijf spices
2x Kippen Bouillonblokje
Zout naar smaak
Peper naar smaak
2 theelepels Sambalmeisje Madame Jeanette (Fruitig Zeer Pittig)

Bereiding:

Olie 4 eetlepels in de pan met klontje boter.

Fruit hierin langzaam 2 fijn gesneden uien

Was de kip met water en citroensap, kruiden met wat zout en peper. En doe deze bij de uien in de pan.

Vervolgens alle kruiden toevoegen met 700 ml warm water en deze aan de kook brengen.
Nu de boontjes en krieltjes toevoegen en als laatste de gekookte eieren.

Het geheel op laag vuur ruim een uur sudderen met deksel op de pan.
Natuurlijk te eten met rotiplaten of rijst.