Vega TahoeTempeh (suikervrij)

Laatst heb ik het gerecht “ayam rica rica” dus hete kip gemaakt. Maar vinden jullie niet dat er iets ontbreekt? EEN BIJGERECHT!

Vandaag maak ik een van mijn favoriete bijgerechten Tahoe Tempeh, omdat er veel mensen zijn die graag vega of suikervrije gerechten eten zal ik deze versie maken.

Sambalmeisje Vega Tahoe/Tempeh (suikervrij)

Tahoe en Tempeh in kleine stukjes snijden. Deze lichtbruin bakken in de olie of frituurpan en laat alles even uitlekken op keukenpapier.

Doe vervolgens in de pan

  • een half theekopje zonnebloem olie
  • 1 of 2 eetlepels Kaki Tiga Ketjap Medja No:1 (Glutenvrij)
  • klein stukje trassi 1cm/1cm Trassi
  • 2 eetlepel Zoetstof
  • 1 eetlepel tamarinde
  • 1 teentje verse knoflook of 1/2 eetlepel poeder
  • 1 of 2 rode pepers fijn in de vijzel/kruiden mixer

Dit even opwarmen voor 3 minuten en voeg dan de tahu en tempeh toe.

Roer dit 1 minuut door elkaar en strooi het geheel af met een thee kop gebakken uitjes. Natuurlijk kan je ook mijn Sambalmeisje original Sambal gebruiken maar daar zit wat suiker in.

Eet smakelijk!

Wil jij graag de versie die niet suikervrij is? Dat is altijd mogelijk! Mail naar info@sambalmeisje.nl