Heerlijke Indonesische kippensoep van het Sambalmeisje

Hoe maak je dit?

Pak een pan en doe hier vervolgens op zacht vuur in;

– 3 eetlepels sla olie
– 1 volle eetlepel gemalen kemiri pasta uit pot
– 1 sereh stengel in 3 stukken snijden
– 1 1/2 blokje kippenbouillon
– 4 limoenblaadjes
– 1 groene lombok fijn snijden
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel koenjit
– 1 eetlepel uienpoeder

Dit  3 minuten al roerend warm maken en die hier vervolgens 1 ltr water bij en dit 10 min doorkoken.

Pak een grote soepkom of diep bord en doe hierin:
– 1 Lente/bos ui fijn snijden
– Lekkere veel platte peterselie fijn gesneden
– Mihoen deze eerst heel even in gekookt water weken.
– Handje vol TaugĂ©
– 1/4 citroen voor garnering

Wat gekookte kippen stukjes uit de pot, kan ook reepjes gesneden kip fricandeau zijn.
(Natuurlijk kan je eerst een bouillon van een stuk kip maken maar dit is de snelle variant van mij)
En natuurlijk een hard gekookte ei door de helft gesneden en garneren met gebakken uitjes uit pak.

Hierbij kan voor de frisheid een Sambal tomaat bij en zo gemaakt.
– 1/2 Uitje fijn snijden
– 5 Cherry tomaatjes fijn
– Eetlepel Sambalmeisje Sambal (Gemalen pepers naturel)
– 2 eetlepels Azijn

Eet smakelijk!