Sambalmeisje

Het is ontstaan uit mijn liefde voor pittig eten, samen koken en genieten van eten.

In 2021 begon ik met Sambalmeisje, maar mijn liefde voor sambal gaat al veel verder terug. Van jongs af aan ontdekte ik hoe sambal een gerecht tot leven kan brengen. Het was voor mij altijd al een delicatesse, maar ik wilde het zelf maken – precies zoals ik het lekker vind:  én toegankelijk voor iedereen.

Ik experimenteerde thuis en liet mijn vader, mijn leermeester, proeven. Hij geloofde dat je alles tot een succes kan maken, zolang je er maar volledig voor gaat. Zijn vertrouwen en enthousiasme maakten me intens blij en trots, en gaven me het vertrouwen om Sambalmeisje officieel te starten.

Nu wil ik sambal laten zien als meer dan pittig eten: het is een smaakmaker, een plezier, een traditie én een klein geluksmoment in een potje. Of je nu van subtiel houdt of juist van een echte kick, met Sambalmeisje kan iedereen genieten!

Sambal hoeft niet altijd pittig te zijn! Sambalmeisje
Sambalmeisje

I love to cook!

Mijn Passie

Bij Sambalmeisje begint alles thuis in de keuken. Ik experimenteer met verschillende soorten sambal en nodig familie en vrienden uit voor een uitgebreide proefsessie. Ook bij mijn producent doen we hetzelfde: zes mensen, inclusief mijn vader Rob de Bruyn, beoordelen elke batch. Mijn vader helpt me bij alles en brengt een rijke ervaring mee: 35 jaar geleden had hij de grootste toko van Dordrecht aan de Steegoversloot, destijds de enige bezorgservice in de stad.

Mijn liefde voor pittig eten, samen koken en genieten van lekker eten zit diepgeworteld. Door mijn Indische roots leerde ik al op jonge leeftijd de rijke smaken van de Indische en Indonesische keuken kennen. Vooral sambal heeft mijn hart gestolen; hoe pittiger, hoe beter!

Met Sambalmeisje zet ik een familietraditie voort en wil ik sambal weer op de kaart zetten. Ik merk dat onder mijn generatie sambal nog niet altijd wordt gezien als delicatesse. Maar zodra mensen mijn sambal proeven, zijn ze om: de liefde voor deze vurige smaak wordt direct gedeeld.

Missie

Bij Sambalmeisje draait alles om plezier, smaak en samenzijn. Mijn missie? Sambal populairder maken onder jongeren en laten zien dat het niet altijd om vuur gaat, sambal kan ook gewoon een heerlijke smaakmaker zijn. Van subtiel zoet tot pittig: elke variant heeft zijn eigen charme.

Ik ben opgegroeid met sambal als delicatesse en het maakt me intens gelukkig om mensen ervan te zien genieten. Een glimlach bij het eerste proefhapje, een enthousiast “wauw!” bij de smaakexplosie: dát is waarom ik dit doe. Sambal is voor mij niet alleen pittig, het is plezier, traditie en smaak in één klein potje.

Daarnaast vind ik persoonlijke service ontzettend belangrijk. Of je nu advies nodig hebt over welke sambal bij jouw gerecht past, een recept zoekt of een cadeau wilt samenstellen: ik help je graag en deel mijn passie, zodat iedereen sambal kan ontdekken en ervan kan genieten.

Ontbijt, lunch of borrel… sambal maakt alles net een tikje lekkerder! Heb jij ‘m al als delicatesse geprobeerd? Sambalmeisje
Nog  44,05 tot gratis verzending in NL.
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com